به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، رسول فرهادی، مدیرعامل شرکت در نشست خبری با خبرنگاران گفت: به لحاظ بارندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد وضعیت خوبی نداریم به طوری که با کاهش ۲۱ درصدی بارش ها امسال نسبت به آمار بلند مدت مواجه هستیم.
وی افزود: در استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به کمی بارندگی ها با خشکسالی مواجه هستیم البته این خشکسالی، خشکسالی فصلی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: با توجه به کم آبی و کم بارشی، امسال زودتر از سال های قبل تعمیرات پمپاژ و سازههای آبگیری استان را انجام داده ایم، هر ساله خرداد ماه این تعمیرات انجام می شد اما با توجه به بارندگی های، امسال از فروردین این کار را انجام دادیم.
فرهادی تصریح کرد: ۶ کارگروه ستاد خشکسالی در استان کهگیلویه و بویراحمد تشکیل شد.
وی ادامه داد: از انجام کشتهای پر مصرف آب زیر ایستگاههای پمپاژ جلوگیری کردیم. احکام قضایی نقاطی که حریم و بستر رودخانه را جهت کشت برنج تصرف کرده بودند اجرا و رفع تصرف شدند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: کشت تابستانه برای محصولات آب بر (پر مصرف آب) در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد ممنوع است، البته در برخی مناطق ممنوع و در برخی مناطق به تناسب در حال استفاده است و در نقاطی که کشت تابستان ممنوع اعلام شده است در صورت مشاهده تخلف با متخلفان برخورد قانونی می شود.کشت هندوانه و برنج در زیر چاههای آب ممنوع است.
فرهادی در خصوص بیشترین مصرف آب در سطح استان عنوان کرد: بیش از ۸۰ درصد مصرف آب استان کهگیلویه و بویراحمد در بخش کشاورزی، ۱۰ درصد در بخش صنعت که بیشتر این میزان در حوزه تاسیسات نفتی بوده و ۱۰ درصد در بخش شرب و خانگی است.
وی گفت: بیشترین چالش کم آبی را هم اکنون در مناطق سردسیری استان کهگیلویه و بویراحمد به علت اُفت محسوس دبی چشمه ها و خشک شدن بیشتر آنها مواجه هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: در مناطق گرمسیری که بیشتر از آب خروجی سایر مناطق تامین می شوند وضعیت بهتر است.
فرهادی اظهار کرد: دبی پیک رودخانه بشار یاسوج نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشت، همچنین دبی پیک رودخانه زهره در منطقه تنگ بریم ۳۳ درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: در مجموع وضعیت آبهای استان کهگیلویه و بویراحمد در مناطق گرمسیری ۳۳ درصد و در مناطق سردسیری با ۵۰ درصد کاهش مواجه بودند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هم اکنون سد کوثر شهرستان گچساران ۹۳درصد پُر است و سد شاه قاسم یاسوج ۲۰ درصد پر است، چون بیشتر آب سد شاه قاسم از طریق چشمه تامین می شد با این وضعیت مواجه شده است.
فرهادی بیان کرد: چشمه های مناطق گرمسیری استان کهگیلویه و بویراحمد با ۵۰ درصد کاهش و چشمه های مناطق سردسیری این استان با ۳۰ درصد کاهش آب مواجه شدند.