به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد آرش مصلح اظهار کرد: هماکنون میزان پرشدگی مخازن سدهای کوثر ۸۳ درصد معادل ۴۵۵ میلیون متر مکعب، سد چمشیر ۲۹ درصد معادل ۶۶۱ میلیون متر مکعب و سد شاه قاسم ۱۲ درصد معادل یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۳ هزار حلقه چاه برای مصارف شرب، صنعت و کشاورزی در استان داریم، عنوان کرد: ۱۰ هزار مجوز در حوزه آب سطحی و زیرزمینی، ۳۰۰ مجوز پرورش ماهی، ۱۶ کارخانه آب معدنی و بستهبندی آب، ۳۹۸ مجوز برای پرواربندی دام و ۱۹۰ مجوز برای مرغداریها صادر شده است.
مصلح میزان مصرف آب در بخشهای مختلف را اعلام کرد و افزود: صنعت ۴۲ میلیون متر مکعب در سال (صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، پلیمر، کارخانههای سیمان، شهرک صنعتی، صنایع کشاورزی و دامپروری و مرغداریها)، کشاورزی بیش از ۲۹۸ میلیون متر مکعب در سال و شرب ۹۸ میلیون متر مکعب در سال است.
مصلح با تأکید بر اینکه کاهش بارندگی منجر به کاهش موقت منابع آبی خواهد شد، راهکارهایی برای عبور از وضعیت پیشنهاد کرد و ادامه داد: در این راستا برگزاری جلسات متعدد سازگاری با کمآبی و مدیریت بحران آب در شهرستانهای مختلف در دستور کار بوده و تلاش میکنیم به بخشهای مختلف از جمله تولید کشاورزی، آب شرب و صنایع استان آسیب وارد نشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در این شرایط اصلاح الگوی کشت و جایگزینی کشتهای کمآببر با همکاری کشاورزان و همچنین توسعه آبیاری نوین و صرفهجویی در مصرف آب ضروری است.
مصلح همچنین به پروژههای در دست اجرا گریزی زد و گفت: مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی دهدشت با اعتبار هزینه شده ۳۵۰ میلیارد ریال که در اردیبهشت آبگیری و تابستان به بهرهبرداری میرسد، مخزن ۱۵ هزار متر مکعبی لیکک و مخزن ۱۵ هزار متر مکعبی یاسوج و حفر چاه در مناطق مورد نیاز (تکمیل حفاری ۴ حلقه چاه در باشت و تجهیز آنها در سال جاری) در دست اجرا است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد خواستار همکاری همه بخشها برای مدیریت مصرف آب و عبور از شرایط کمآبی شد و ادامه داد: رسانهها در زمینه اطلاعرسانی و ارائه توصیههایی در خصوص مصرف بهینه آب ورود کنند ومتولیان امر تامین آب از الان پیشبینی تانکرهای آب شرب برای روستاها دارای تنش آبی را داشته باشند.
مصلح گریزی به اقدامات در حوزه آب منطقهای برای مدیریت کم آبی زد و یادآور شد: تعمیرات ایستگاههای پمپاژ و کانالهای آبیاری، لایروبی و مرمت شبکههای امامزاده جعفر (با ۲ قرارداد)، چرام (با ۱ قرارداد)، چیتاب (با ۱ قرارداد)، لیشتر (با ۲ قرارداد)، نیروگاههای برقابی (با ۱ قرارداد)، سد کوثر (با ۲ قرارداد) و شبکههای دشت روم، دلی اولاد علی مومن، سروک و شاه قاسم در قالب خرید و تعمیر با هزینه کرد ۶۰ میلیارد تومان انجام شده است.
وی بیان کرد: فعالیت ۶ گروه گشت و بازرسی آب که به صورت مستمر کنترل و پایش برداشتهای آب در کل استان را انجام میدهند، این گروهها تخلفات احتمالی را رصد کرده و در سامانه سام گشت ثبت میکنند و پیگیریهای لازم جهت جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز را انجام میدهند.
مصلح ابراز کرد: ممنوعیت و محدودیت کشتهای پرآببر و عملیاتی نمودن اصلاح الگوی کشت، پر کردن چاههای غیرمجاز، الزام به نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای کلیه دستگاههای دولتی و عمومی، تلاش برای رفع شکستگیها و کاهش هدرروی آب در تمتم خطوط انتقال آب شرب و کشاورزی، الزام صنایع به بازچرخانی آب و استفاده از پساب، آگاهیرسانی در خصوص مصرف بهینه آب توسط صدا و سیما و سایر رسانههای استان و تهیه تانکرهای تامین آب شرب برای شرایط اضطراری از برنامههای در دستور کار است.