به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد ، رسول فرهادی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای در خصوص وضعیت سدهای استان گفت: در سطح استان، دو سد شاه قاسم در شهرستان بویر احمد و سد کوثر در شهرستان گچساران در دست بهره برداری بوده و سدهای تنگ سرخ در شهرستان بویراحمد و چمشیر در شهرستان گچساران در دست اجرا بوده و در سال جاری عملیات اجرایی سدهای سقاوه در شهرستان مارگون ، سد های آبریز و سرپری در شهرستان کهگیلویه شروع خواهد گردید. شایان ذکر است 7 شبکه آبیاری و زهکشی در سطح استان با 17 هزار هکتار اراضی به بهره برداری رسیده و 3 شبکه در شهرستان های کهگیلویه، باشت و گچساران با سطح حدود 13هزار هکتار در دست اجرا می باشد.
وی افزود: در سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه تا پایان خرداد 1400) ایستگاه هواشناسی اختصاصی سد کوثر 396 میلیمتر بارندگی را ثبت نموده که باعث ورودی آب به میزان 316 میلیون متر مکعب به سد کوثر گردیده که 57 میلیون متر مکعب کمتر از مدت مشابه سال قبل می باشد. ایشان تاکید نمودند هم اکنون حجم مخزن سدکوثر برابر 500 میلیون متر مکعب معادل 91 درصد گنجایش مخزن این سد می باشد که از مدت مشابه سال قبل8 درصد کمترمی باشد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای افزود: از کل آب خروجی 282 میلیون متر مکعبی، 87 میلیون متر مکعب برای آب شرب،32 میلیون متر مکعب برای کشاورزی،2.5 میلیون متر مکعب برای صنعت و 160میلیون متر مکعب رهاسازی آب برای کنترل مخزن، حقابه بران پایین دست و برای مصارف زیست محیطی صورت پذیرفته است .
رسول فرهادی در خصوص آخرین وضعیت سد شاه قاسم افزود: کل آب ورودی به مخزن سد شاه قاسم 3 میلیون متر مکعب بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، با کاهش 12 میلیون متر مکعبی مواجه گردیده است که نشان می دهد اثرات خشکسالی به چه میزان بوده است. هم اکنون حجم آب سد شاه قاسم فقط 15 درصد حجم مخزن بوده که لزوم سهمیه بندی آب برای کشاورزی اراضی باغی شهرستان بویراحمد امری اجتناب ناپذیر خواهد بود.
فرهادی در رابطه با منابع آب زیرزمینی افزود: تعداد کل چاه های دارای پرونده در استان برای تمامی مصارف شامل شرب، صنعت وکشاورزی 3411حلقه با حجم تخلیه 185 میلیون متر مکعب و تعداد کل چاه های غیرمجاز شناسایی شده نیز تعداد 1237حلقه چاه با حجم تخلیه 65 میلیون متر مکعب بوده که در راستای صیانت از آبهای زیر زمینی از ابتدای سال 1385 تاکنون 408 حلقه چاه غیر مجاز با حجم صرفه جویی 11 میلیون متر مکعب پر و مسلوب المنفعه گردیده که از این تعداد 91 حلقه (معادل 22 درصد کل چاههای پر شده) در سال 1399 با حجم صرفه جویی 2 میلیون متر مکعب ، مسلوب المنفعه گردیده است.