به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، در این بازدید، جهانگیر حبیبی معاون حفاظت و بهره برداری مدیریت منابع آب ایران با مهم توصیف کردن اهداف این طرح گفت : با بهره برداری این سد حدود 20 هزار هکتار از اراضی شهرستان های کهگیلویه و چرام از نعمت آب برخوردار می شوند که این اتفاق، کشاورزی این دو شهرستان را متحول می کند .
وی اظهار داشت: هم اکنون فرآیند مطالعاتی سد آبریز در دست اقدام است که تاکنون حدود 70 درصد پیشرفت داشته و بدون شک، تاثیرات مثبتی در منطقه ، رونق اشتغال و خروج شهرستان های کهگیلویه و چرام از محرومیت خواهد داشت.
معاون حفاظت و بهره برداری کشور خطاب به مسئولین استانی گفت : تاکید مقام عالی وزارت نیرو مبنی بر اجرای برنامه سازگاری با کم آبی در استان باید به صورت جدی پیگیری شود و سد آبریز نیز باید درقالب این برنامه گنجانده شود.
حبیبی در ادامه، حضور فاینانس داخلی و یا خارجی را برای تسریع در انجام عملیات اجرایی این سد،امری ضروری دانست و گفت : با توجه به شرایط موجود کشور و کمبود منابع مالی، حضور بخش خصوصی می تواند ما را در آغاز عملیات اجرایی این سد کمک کند.
بهروز مرادی، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، با بیان اینکه مطالعات زمینشناسی سد آبریز انجام شده و مابقی اقدامات در حال انجام است، گفت: برای حل و فصل تأمین مالی این پروژه تلاش خواهیم کرد.
وی اظهار داشت: با اخذ مجوزهای لازم زیست محیطی، عملیات سد هر چه سریعتر آغاز میشود.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران تصریح کرد: در تلاش هستیم با مشارکت بخش عمومی و خصوصی و استفاده از منابع مالی بانکها عملیات تسریع پیدا کند.
همچنین حجتالاسلام محمد موحد، نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی، در این بازدید با اشاره به اینکه از بدو ورود خود به مجلس اقدامات ارزشمندی در رابطه با سد آبریز صورت گرفته است، گفت: وزیر محترم و مجموعه وزارت نیرو، استاندار و مسؤولان آب منطقهای استان تاکنون همراهی خوبی برای این پروژه از خود نشان دادهاند.
نماینده مردم کهگیلویه در مجلس گفت: راهاندازی این سد نقش مهمی در توسعه شهرستان دارد و تقاضا داریم با اجرایی شدن عملیات سد بارقه امیدی که در مردم به وجود آمده به منصه ظهور برسد.
وی اضافه کرد: دنبال این هستیم با همکاری وزارت نیرو و سازمان مدیریت این سد امسال وارد مرحله اجرا شود.
رسول فرهادی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان در حاشیه این بازدید، توسعه بخش کشاورزی، صنعت و تأمین کسری آب شرب را از اهداف احداث سد آبریز اعلام کرد و افزود: متوسط آبدهی رودخانه مارون در محل احداث سد مخزنی آبریز 608 میلیون متر مکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: احداث آن بیش از 20 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی دشت کلاچو و چرام به شبکه نوین آبیاری مجهز خواهد شد.
فرهادی تصریح کرد: علاوه بر تأمین نیاز آب شرب و صنعت به میزان 16 میلیون متر مکعب با احداث این سد 16 تا 30 مگاوات انرژی برقابی تولید خواهد شد.