به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، در این نشست که تعدادی از مدیران و کارشناسان شرکت آب منطقه ای و شرکت مشاور در ساماندهی رودخانه بشار نیز حضور داشتند، مهندس فرهادی، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، ضمن تقدیر از خانم مهندس جعفری به دلیل توجهشان به این استان و همچنین پیگیری و تلاش مجدانه ای که برای رفع مسایل و مشکلات آب منطقه ای در حوزه رودخانه ها داشته اند، طی گزارشی، عملکرد شرکت آب منطقه ای در حوزه مهندسی رودخانه را ارایه کرد و گفت: با توجه به وجود حدود 1400 کیلومتر رودخانه اصلی و 11 هزار و 400 کیلومتر آبراهه فرعی در سطح این استان، انجام همه دستورالعملها طبق آنچه که مد نظر است، سخت و با مشکلات زیادی از جمله مسایل اجتماعی و قومی روبرو است که با همه این وجود، تلاش همه همکارانم، حفاظت همه جانبه از رودخانه ها و حریم های آنهاست.
سپس، مدیر دفتر مهندسی رودخانه و سواحل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، گزارش عملکرد این دفتر را ارایه کرد و گفت: تاکنون، مطالعات تعیین حد بستر و حریم475 کیلومتر از رودخانه های استان و ساماندهی و رپرگذاری حدود 22 کیلومتر از آنها صورت گرفته است.
وی، افزود: شانه گذاری 10 کیلومتر از رودخانه های استان انجام شده و در صورت تامین اعتبار، شانه گذاری 110 کیلومتر از رودخانه های بشار و باشت و همچنین 225 کیلومتر مطالعات ساماندهی مرحله اول تعیین بستر و حریم، تا پایان سال 95 انجام خواهد گرفت.
در ادامه و پس از بیان نظرات و پیشنهادات سایر مدیران حاضر در جلسه، خانم مهندس جعفری، مدیرکل دفتر رودخانه و سواحل شرکت مدیریت منابع آب ایران، با ابراز خرسندی از حضورش در استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: نگاه کلی ما باید حفاظت کمی و کیفی رودخانه ها با وجود همه مشکلات و موانع موجود باشد و می طلبد تا با استفاده از همه امکانات و پتانسیل های موجود از جمله بهره گیری از تجارب سایر کشورها به این مهم دست یابیم.
وی، افزود: وزیرمحترم نیرو نیز نگاهی جدی برای مقابله با متخلفین و متصرفین در حوزه رودخانه ها دارند و حتی در سال آینده، طرح تعادل بخشی در آبهای سطحی نیز وارد برنامه وزارت نیرو می شود.
خانم مهندس جعفری، ضمن مهم ارزیابی کردن پروژه ساماندهی رودخانه بشار یاسوج که به عنوان پایلوت کشوری نیز انتخاب شده است، اظهار کرد: احیاء و ساماندهی رودخانهها از رویکردهای اصلی مدیریت منابع آب ایران است و تاکنون نیز پیشرفتهای خوبی در این زمینه به دست آمده است.
مدیرکل دفتر رودخانه و سواحل شرکت مدیریت منابع آب ایران، افزود: با توجه به اهمیت رودخانه بشار و لزوم توسعه زیرساختهای لازم در این رودخانه، طرح ساماندهی آن در اولویت تخصیص اعتبار قرار دارد.
وی از ورود سرمایهگذاران بینالمللی در طرح ساماندهی رودخانههای کشور خبر داد و گفت: ساماندهی رودخانه بشار نیز از این قاعده مستثنی نیست و در تلاش هستیم با جذب سرمایهگذاران خارجی در ساماندهی رودخانه بشار، امتیازاتی را به لحاظ بینالمللی برای این طرح کسب کنیم.
خانم مهندس جعفری، آگاهیبخشی به مردم و بهرهبرداران را زمینهساز همیاری مردم در زمینه رهاسازی آبراههها و بستر رودخانهها دانست و گفت: انتقال و انعکاس تجارب تلخ سیلابها به مردم، میتواند آنها را در این زمینه با برنامههای آب منطقهای هماهنگ کند.