مصوبات شورای حفاظت از منابع آب استان باید جدی گرفته شود

اولین جلسه شورای حفاظت از منابع آب کهگیلویه و بویراحمد در سال 1395، به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و دیگر اعضاء آن در محل استانداری کهگیلویه و بویراحمد، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، در این نشست، ابتدا، مدیرعامل آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، به عنوان دبیر این جلسه، ضمن اشاره به وضعیت بارندگی های چندسال اخیر و عدم پراکنش مناسب بارندگی در سطح استان، گفت: در سال زراعی 94- 95 کاهش 18 درصدی بارندگی را نسبت به درازمدت داشته ایم و همچنین رواناب‌های سطحی استان با کاهش ۴۶ درصدی رو به رو بوده است.

مهندس علی لطفی، گفت: کهگیلویه و بویراحمد 10درصد از روان آب های کشور را در خود جای داده که 90درصد آن بدون استفاده از استان خارج می شود و درعین حال این استان با میانگین سالانه 690 میلی متر بارندگی از مناطق پرآب کشور است.

وی، خطر افت فشار آب در دشت های استان را یک تهدید جدی برای کشاورزی دانست و تصریح کرد: سفره های آب زیرزمینی 20 متر در دشت امام زاده جعفر(ع) گچساران کاهش داشته که ضروری است تا اقدامات و برنامه ریزیهای جدی تر و سریع تری در این باره اعمال شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه شرکت آب منطقه ای به تبعیت از شورای عالی آب باید مصوباتی را در استان، بومی‌سازی کند، عنوان کرد: رودخانه بشار به عنوان طرح پایلوت از بین تمام رودخانه‌های کشور انتخاب شده که برای ساماندهی این رودخانه، همکاری آب منطقه ای، دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری و آب و فاضلاب را می طلبد که امیدوارم با همکاری بیشتر و نزدیکتر این دستگاهها، بزودی شاهد اجرای کامل و بهره برداری از این طرح باشیم.

در ادامه، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، با ارایه گزارشی، مصوبات قبلی این شورا را مرور و همچنین اقدامات انجام شده توسط آب منطقه ای در راستای اجرای طرح احیاء و تعادل بخشی را بتشریح کرد و گفت: در کل استان، تعداد 3 هزار و 639 چاه آب وجود دارد که از این تعداد، یک‌هزار و 168 حلقه آن غیرمجاز بوده که در سال گذشته تعداد 85 حلقه از آنها پر و مسلوب المنفعه شده و در سال جدید نیز این روال به صورتی جدی و قاطعانه ادامه خواهد داشت.

مهندس فرهادی، افزود: چاه‌های غیرمجاز استان بیشتر در شهرستان‌های کهگیلویه و گچساران قرار دارند.

وی با بیان این موضوع که نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های آب استان به عنوان یکی از اولویت های اصلی و مهم طرح احیاء و تعادل بخشی است و قطعا در راستای اقتصاد مقاومتی نیز خواهد بود، گفت: پیش‌بینی می‌کنیم در صورت تأمین اعتبار، طی امسال تعداد 150 کنتور هوشمند بر روی چاه‌های آب استان نصب شود.

سپس، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، ضمن تاکید بر اجرای مصوبات این شورا، به طرح ساماندهی و زیباسازی رودخانه بشار یاسوج اشاره کرد و گفت: با تلاشهای آب منطقه ای، این طرح به عنوان پایلوت مورد تصویب قرار گرفته و سه میلیارد تومان اعتبار برای آن پیش بینی شده که ضرورت دارد دستگاههای مرتبط با این طرح، هرچه زودتر وظایف محوله خود را انجام دهند تا با بهره برداری زودتر از این طرح، شاهد خدمات و تاثیرات مفید آن باشیم.

مهندس نیک اقبالی، افزود: احداث جاده ساحلی حد فاصل پل بشار تا پل مختار برای جلوگیری از تصرفات غیرمجاز و مهیا شدن برای اجرای گسترده تر طرح ساماندهی و زیباسازی رودخانه بشار یک ضرورت است که این عملیات را باید شهرداری یاسوج در خرداد ماه امسال اجرایی کند و اگر در این بین، معارضی وجود داشت امور آب استان از طرق قانونی نسبت به رفع آن اقدام کند.

وی به دیگر مصوبات شورای حفاظت از منابع آب استان اشاره کرد و گفت: اصلاح الگوی کشت در دشت‌های استان از دیگر مصوبات این شورا بود که طبق دستورالعملی که برای دشت امامزاده جعفر گچساران داشتیم برای سایر دشت‌های استان نیز باید اعمال شود که جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات کشاورزی متولی آن هستند.  

کد خبر: 313
  تاریخ خبر : 1395/02/20
 791
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 18
  • بیشترین بازدید همزمان : 267
  • بازدید امروز : 68
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 2,431,209
  • آخرین به روزرسانی : 1403/10/01 23:03:32
  • شناسه IP شما : 18.118.32.6

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : یاسوج –بلوار شهید مطهری، نرسیده به میدان جهاد شرکت سهامی آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد
  • کدپستی : 7591653446
  • تلفن : 07433334048
  • فاکس :
  • پست الکترونیکی :
  • پیامک :
  • تلفن گویا :