تبیین نقش و اهمیت آب در همایش توسعه پایدار شهرستان بهمئی

در اولین همایش توسعه پایدار شهرستان بهمئی که در سالن آمفی تئاتر شهر لیکک برگزار شد، اهمیت و جایگاه نقش آب در توسعه این شهرستان، توسط رییس اداره منابع شهرستان بهمئی تشریح شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت اب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، در این همایش که با حضور فرماندار، روسای ادارات و نهادها، دهیاران، اعضاء شورای شهر و روستاها و معتمدین محلی این شهرستان در محل آمفی تئاتر شهر لیکک برگزار شد، رئیس اداره منابع آب شهرستان بهمئی اهمیت و نقش آب در توسعه پایدار شهری و روستایی را تشریح کرد. 

محسن افروزی، گفت: یکی از راه های توسعه پایدار کشورها و حرکت آنها به سوی تمدن و رفاه عمومی، استفاده بهینه و کارا از منابع طبیعی و خدادادی است و اگر کشوری بخواهد به سمت توسعه پایدار حرکت کند به ناچار باید از منابع طبیعی خود استفاده لازم و مطلوب را ببرد که طبیعتا یکی از منابع بسیار مهم و حیاتی که در زندگی روزمره انسان ها و تداوم تولیدات کشاورزی و صنعتی نقش فوق العاده ای دارد، منابع آبی است.

 وی افزود: میزان آب تولید شده در طبیعت تقریباً ثابت است اما جمعیت مصرف کننده آب روز به روز افزایش می‌یابد. با این وضعیت بی‌شک یکی از بزرگترین مشکلات انسان در آینده مشکل آب خواهد بود. از این رو این وظیفه دولت و سازمان‌های مسئول است که در برنامه‌ریزی‌های کوتاه و بلند مدت خود به حفاظت آب و بهره برداری صحیح از آن توجه داشته و تصمیمات خود را بر این مبنا اتخاذ کنند. در غیر این‌صورت تشدید بحران آب در سال‌های آینده، با توجه به افزایش جمعیت، افزایش آلودگی‌ها، تخریب جنگل‌ها و پوشش گیاهی و خشکسالی اجتناب ناپذیر خواهد بود.

رییس اداره منابع آب شهرستان بهمئی، با تشریح اهمیت آب زیرزمینی و جلوگیری از بهره برداری غیر مجاز در این شهرستان، گفت: آبهای زیرزمینی که جزء منابع استراتژیک ماست، در معرض آسیب‌های جدی است و برداشت‌های بی‌رویه از ذخایری با قدمت هزاران سال به سادگی جبران‌پذیر نیست.

وی اظهار داشت: طبق قانون توزیع عادلانه آب، وزارت نیرو مسئول حفاظت و مدیریت بهینه منابع آب است. بر همین اساس در پانزدهمین جلسه شورای عالی آب، طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی به تصویب رسید و همه نهاد های دولتی، محاکم قضایی و انتظامی موظف به همیاری و همکاری با وزارت نیرو در زمینه نجات آب زیرزمینی کشور شدند که خوشبختانه در سال گذشته در این زمینه همکاری مسئولان شهرستانی با اداره منابع آب خوب و قابل تقدیر بوده و ان شالله امسال از ظرفیت دهیاران و اعضاء شورای اسلامی روستاها و معتمدین محلی به عنوان نزدیکترین رابط بین دولت و توده مردم، در امر حفاظت از منابع آب بسیار مضیق شهرستان بیشتر استفاده خواهیم کرد.

مهندس افروزی، ضمن اشاره به این نکته که انتقال آب بین حوضه ای و مدیریت صحیح و قاعده مند منابع آب موجود در شهرستان، شرط لازم برای توسعه پایدار شهرستان بهمئی است، گفت: شرکت آب منطقه ای استان کهکیلویه و بویراحمد، علاوه بر اقدامات غیر سازه ای در امر حفاظت منابع آب، با توجه به پتانسیل های موجود و در راستای توسعه پایدار شهرستان، پروژه های بسیار خوبی جهت تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی در حال انجام یا در دست مطالعه دارد که با اتمام این پروژه ها بخش وسیعی از مشکلات آب شهرستان قابل حل خواهد بود که از جمله این طرح ها می توان به آبرسانی از سد کوثر به شهر لیکک جهت تامین آب شرب و صنعت، مهار رواناب های سطحی با احداث سد های کوچک در نقاط مختلف، احداث سد های زیرزمینی و تغذیه مصنوعی و انتقال آب بین حوضه ای برای کاربری کشاورزی اشاره کرد.

 

کد خبر: 309
  تاریخ خبر : 1395/02/13
 916
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 12
  • بیشترین بازدید همزمان : 267
  • بازدید امروز : 73
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 2,431,214
  • آخرین به روزرسانی : 1403/10/01 23:03:32
  • شناسه IP شما : 3.145.64.210

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : یاسوج –بلوار شهید مطهری، نرسیده به میدان جهاد شرکت سهامی آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد
  • کدپستی : 7591653446
  • تلفن : 07433334048
  • فاکس :
  • پست الکترونیکی :
  • پیامک :
  • تلفن گویا :