به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، در این نشست، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کاهش بارندگی و تداوم خشکسالی های چندسال اخیر گفت: برای حفاظت از منابع آبی، انجام اقدامات فوری و در عین حال ریشه ای، یک ضرورت است که در همین راستا، یکی از مهمترین اقدامات، تدوین یک الگوی بلندمدت و کوتاه مدت کشت است که باید مد نظر قرار گیرد.
مهندس علی لطفی گفت: میانگین بارندگی در کهگیلویه و بویراحمد، نسبت به دراز مدت حدود ۳۰ درصد و رواناب های سطحی نیز ۶۰ درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به کاهش آبدهی چشمه ها و رودخانه های استان در سال جاری، اظهار داشت: سد مخزنی کوثر که یکی از مهمترین سدهای کشور نیز می باشد، در سال گذشته حدود ۴۸۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره داشت که این میزان در سال جاری 358 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
مدیرعامل آب منطقه ای گفت: بخاطر حفر چاههای غیرمجاز و برداشت بیش از حد از چاههای مجاز، اکنون شاهد افت یک تا ۲۰ متری سطح آب های زیرزمینی در بعضی از نقاط استان در سال جاری هستیم که به همین دلایل، لزوم برنامه ریزی کشت برای سال زراعی جدید بیشتر از قبل احساس می شود و امیدواریم که سازمان جهادکشاورزی و مرکز تحقیقات کشاورزی این سازمان، نسبت به تدوین برنامه جامع الگوی کشت (کوتاه مدت و بلند مدت) اقدام کرده و به سمت کشت محصولاتی که نیاز آبی کمی دارد پیش برویم.
در ادامه، معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به برخی مصوبات جلسات پیشین شورای آب استان، خواستار اهتمام دستگاه های اجرایی برای همکاری در زمینه حفاظت از منابع آبی استان و اجرای مصوبات این شورا شد.
رسول فرهادی گفت: طرح ساماندهی رودخانه بشار یاسوج و زیباسازی آن از مهمترین طرح های در دست اجرای این شرکت است که یک سرمایه گذار ژاپنی در این طرح حضور دارد.
وی اظهار کرد: اجراشدن این طرح، مستلزم همکاری بیشتر شهرداری و استانداری در زمینه رفع معارضات و همچنین اختصاص بودجه کافی است تا بتوانیم هرچه زودتر آن را به اتمام برسانیم.
در پایان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست خواستار توجه جدی دستگاه های اجرایی برای مدیریت منابع آبی استان شد.
مجید محنایی اظهار داشت: مصوبات این نشست در جلسه بعدی شورای حفاظت از منابع آب استان، به صورت دقیق بررسی میشود.
وی گفت: استفاده بهینه از منابع آبی و توجه یه محصولاتی که نیاز کمتری به آب داشته و سازگار با اقلیم استان هستند، از مهمترین راهکارهای توسعه کشاورزی استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، با مهم خواندن ساماندهی فاضلاب بیمارستان امام سجاد(ع) که در کنار رودخانه بشار واقع است، گفت: دفتر فنی استانداری با همکاری سایر دستگاهها این مسئله مهم را پیگیری کنند تا بصورت استاندارد و اطمینان بخش به نتیجه برسد.