به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، آرش مصلح، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان، گفت: در همه این طرحها تامین آب آشامیدنی، صنعت، کشاورزی، ساماندهی رودخانه و پدافند غیر عامل در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به بارش ۱۱ میلیارد متر مکعب باران در استان، گفت: از این میزان ۸ و نیم میلیارد متر مکعب آن به صورت روان آب است.
مصلح، افزود: این حجم از بارش در ۴ ماه از سال رخ میدهد و ۸ ماه از سال بارشی نداریم و باید این حجم آب کنترل، مدیریت و مهار شود.
وی، با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی برنامهها و رویکردهای مختلفی برای حوزه آب پیش بینی شده است ادامه داد: بخشی از این اهداف محقق شده، بخشی در حال اجرا و بخشی هم در حال مطالعه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، افزود: برای احداث سدها، تامین آب آشامیدنی، کشاورزی، صنعت، گردشگری و محیط زیست مد نظر قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه تاریخچه توسعه استان با سفر با برکت رهبر معظم انقلاب آغاز شده است، گفت: هم اکنون ۳ سد درحال بهره برداری، ۳ سد در حال اجرا و ۱۳ سد در دست مطالعه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان در بخش دیگری از گفتگوی خود در این برنامه افزود: ۹ شبکه آبیاری زهکشی و ۵ نیروگاه برق آبی در حال بهره برداری است.
مصلح همچنین در خصوص طرح بزرگ آبرسانی از سد کوثر به چهار شهر دهدشت، سوق، چرام و لنده و ۳۰۰ روستای مسیر این طرح، گفت: در این طرح ۲۴۵ هزار نفر را پوشش میدهد و برای افق ۱۴۲۵ اجرایی شده است.
وی، با اشاره به برکات سفرریاست جمهوری در همه حوزهها به ویژه حوزه آب، افزود: در این سفر مخزن ۲۰ هزار متر مربعی برای تامین آب آشامیدنی ۷۲ ساعته آب شهر دهدشت در صورت وقوع حادثه از جمله قطع برق و آب بهره برداری شد.
مصلح، با اشاره به اینکه برای احداث سدها تمامی اهداف چند منظوره در نظر گرفته شده است، گفت: سدهای چمشیر و تنگ سرخ به جز تامین آب آشامیدنی تمام اهداف از جمله صنعت وکشاورزی را در بر دارد.
وی، در خصوص سد آبریز، بیان داشت: مراحل طراحی و مطالعات زیست محیطی، فنی، پدافند غیر عامل، ایجاد نیروگاه با وجود در نظر گرفتن مزایای این سد در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان، افزود: ۱۳۵ میلیون متر مکعب این سد در حال طراحی است و پس از پایان برای تامین اعتبار به مدیریت برنامه و بودجه کشور تحویل میشود.
مصلح، در خصوص اجرا و یا اجرایی نشدن سد آبزیر، گفت: به گفته وزیر نیرو این سد ۱۰۰ درصد اجرا میشود و دلیلی برای اجرایی نشدن آن وجود ندارد و هم اکنون در ردیف بودجه کشور نیز گنجانده شدن است.
وی، در خصوص مهار روان آبها، بیان داشت: ۵۹۰ میلیون مترمکعب در قالب سدهای کوثر و شاه قاسم مهار شده است.
مصلح، با تاکید بر مزایای اجرای سد چم شیر و تنگ سرخ، گفت: ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب در قالب سد چم شیر مهار میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان، افزود: بر اساس سند بالادستی، باید ۳ و نیم میلیارد متر مکعب آب در استان کهگیلویه و بویراحمد مهار شود.
وی، ادامه داد: در سال گذشته ۷۵۱ میلیارد تومان جذب اعتبار داشتیم که ۳ برابر سنوات گذشته بوده است.
مصلح، اضافه کرد: امسال نیز هزار و ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته که تاکنون ۴۰۰ میلیارد تومان آن محقق شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان با اشاره به نگاه متفاوت دولت سیزدهم برای تحقق اهداف توسعه آبها در همه استانها، گفت: اگر بخواهیم طرحهای آبی استان را در بازه زمانی مطلوب به ثمر برسانیم به همت دولتمردان و مشارکت مردم و ذی نفعان نیاز است.