مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد:
به گزارش روابط عمومی شرکت اب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، در این پاسخگویی، رسول فرهادی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان، با اشاره به کاهش بارندگی در سال آبی جاری، گفت: همه منابع آبی استان به عنوان یکی از مناطق پرآب کشور، تحت تاثیر رودخانه ها، چشمه ها، چاه و سدها تحت تاثیر تنش آبی و خشکسالی است.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۱۳ رودخانه استان در سرشاخه های بشار، زهره، خیرآباد و مارون با آفت دبی ورودی آب مواجه هستند و همچنین میزان آب چشمه های کهگیلویه وبویراحمد نسبت به پارسال کاهش محسوس دارد و علاوه بر آن، آب ۱۵ دشت استان نیز شاهد افت ایستایی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد، با اشاره به ضرورت مدیریت روان آب ها برای ذخیره سازی آب در مقوله پیشگیری از بروز سیلاب ها، فرسایش خاک و استفاده در زمان خشکسالی، گفت: تکمیل طرح های احداث سد تنگ سرخ، سد چم شیر و سرپری از برنامه های مهم دولت برای مدیریت آب در استان است و همچنین تعدادی از ساختگاه های کهگیلویه و بویراحمد مانند سقاوه و آبریز در حال تکمیل مطالعات هستند و در آینده نزدیک وارد فاز اجرایی می شوند.
وی، افزود: تکمیل طرحهای مهم تامین و مهار آب استان با استفاده تقویت اعتبارات ملی شامل سدهای تنگ سرخ و سرپری، آبرسانی از سد کوثر به شهرهای لیکک، دهدشت، سوق، لنده و چرام و ۳۰۰ روستای مسیر، آبرسانی به دیشموک و قلعه رئیسی، مرمت و بازسازی تاسیسات آبی شبکه ها ، ایستگاه های پمپاژ، لایروبی کانال ها از مهمترین این برنامه هاست.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان، گفت: خودداری از کشت برنج در مناطق دارای تنش آبی و تحت پوشش چاه ها و ایستگاه های پمپاژ، رعایت الگوی کشت و عدم کشت محصولات پر آب بر، جایگزینی گیاهان دارویی مقاوم به خشکسالی و اجرای سیستم آبیاری تحت فشار در اراضی استان و نصب کنتورهای هوشمند و حجمی آب روی چاه ها و ایستگاه های پمپاژ کشاورزی از راهکار های مدیریت دوران خشکسالی است.
وی، افزود: اقدام هایی مانند تکمیل طرحهای آبرسانی از دشتروم به سد شاه قاسم، خودداری از توسعه کشت های فصلی، عدم واگذاری اراضی جدید در سال آبی جاری برای کشت های کشاورزی، فعالیت طرح های پرورش ماهی متناسب با دبی آب محل تامین برنامه اجرایی کاهش اثرات و در دستور کار دولت است.